Back-up plannen voor slechte weersomstandigheden op jullie trouwdag


Hoi toekomstige bruidsparen!


Gefeliciteerd met jullie verloving! Terwijl jullie je droombruiloft plannen, is er één ding waar je echt rekening mee moet houden: het weer. Ja, het weer kan onvoorspelbaar zijn en soms gooit moeder natuur roet in het eten. Maar geen zorgen, ik ben hier om jullie te helpen met handige back-up plannen voor slechte weersomstandigheden op jullie trouwdag.


1. Wat te doen bij regen?

Laten we eerlijk zijn, regen is waarschijnlijk de grootste zorg als het gaat om slecht weer op je trouwdag. Maar regen hoeft echt geen spelbreker te zijn. Hier zijn een paar tips om voorbereid te zijn op een regenachtige trouwdag:


A. Zorg voor een tent of overkapping

Als jullie een buitenbruiloft plannen, zorg er dan voor dat jullie een tent of overkapping als back-up hebben. Dit biedt niet alleen bescherming tegen de regen, maar kan ook dienen als schaduw bij fel zonlicht. Informeer bij jullie trouwlocatie of ze deze optie bieden, of huur er zelf een.


B. Investeer in stijlvolle paraplu's

Stijlvolle paraplu's kunnen niet alleen praktisch zijn, maar ook een leuke toevoeging aan jullie trouwfoto's. Kies paraplu's die passen bij jullie trouwthema of kleurenpalet. Dit zorgt voor mooie en unieke foto's, zelfs als het regent. Komt de regen onverwachts? Geen paniek! Fotozoet heeft altijd 2 doorzichtige paraplu's in haar achterbak liggen voor dit soort noodgevallen.


C. Pas je tijdlijn aan

Als het weerbericht regen voorspelt, overweeg dan om je tijdlijn aan te passen. Plan indien nog mogelijk de ceremonie en belangrijke fotomomenten dan op tijden wanneer de regen minder hevig is. Flexibiliteit is hierbij essentieel.

2. Wat kan je doen bij kou?

Een koude trouwdag kan ongemakkelijk zijn, maar met een beetje voorbereiding kunnen jullie het warm en gezellig houden. Hier zijn een paar tips:


A. Draag lagen

Als jullie trouwen in een koudere periode van het jaar, zorg er dan voor dat jullie kleding geschikt is voor de temperatuur. Draag lagen die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Denk aan een stijlvolle jas, een sjaal of zelfs een mooie omslagdoek die past bij je trouwjurk.


B. Zorg voor verwarming

Als jullie een buitenbruiloft hebben, overweeg dan om heaters of vuurkorven te huren. Deze zorgen voor warmte en creëren tegelijkertijd een gezellige sfeer. Informeer bij jullie locatie naar de mogelijkheden.


C. Voorzie gasten van dekentjes

Zorg ervoor dat jullie gasten het ook warm hebben door dekentjes beschikbaar te stellen. Dit is niet alleen praktisch, maar ook een leuke en persoonlijke touch. Jullie gasten zullen het zeker waarderen!


3. Wat te doen bij hitte?

Aan de andere kant van het spectrum kan extreme hitte ook een uitdaging zijn. Hier zijn een paar tips om koel te blijven op een warme trouwdag:


A. Kies een koele locatie

Als jullie in de zomer trouwen, overweeg dan om een locatie te kiezen met veel schaduw, bijvoorbeeld bij De Mof in Leusden waar je onder de bomen op de heide kan trouwen, of kies voor een binnenlocatie met airconditioning. Dit zorgt ervoor dat jullie en jullie gasten comfortabel blijven.


B. Hydrateer

Zorg ervoor dat jullie en jullie gasten voldoende water drinken. Zet flesjes water onder de stoelen bij de ceremonie of deel waterflesjes uit als bedankje na het feest, zodat iedereen gehydrateerd blijft. Voeg eventueel schijfjes citroen of munt toe voor een verfrissende touch.


C. Plan je ceremonie later op de dag

Overweeg om je ceremonie in de avond te plannen, wanneer de temperatuur begint te dalen. Dit zorgt voor een aangenamere ervaring voor iedereen en prachtige foto's bij zonsondergang.


4. Wat als het gaat stormen?

Wind kan een onverwachte spelbreker zijn op je trouwdag. Maar een stevige wind hoeft jullie trouwdag zeker niet te verpesten! Hier zijn een paar tips om met wind en storm om te gaan:


A. Bevestig decoraties goed

Zorg ervoor dat alle decoraties goed zijn bevestigd. Gebruik stevige materialen en bevestigingsmethoden om te voorkomen dat decoraties wegwaaien. Informeer bij je bloemist of decorateur naar windbestendige opties.


B. Houd kapsels eenvoudig en stevig

Kies voor een kapsel dat bestand is tegen wind. Stevige opsteekkapsels of vlechten zijn goede opties. Werk met je kapper om ervoor te zorgen dat je kapsel de hele dag mooi blijft, ongeacht de wind.


C. Pas je ceremonie aan

Als er sterke wind wordt voorspeld, overweeg dan om je ceremonie naar binnen te verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat iedereen comfortabel blijft en dat de ceremonie niet wordt verstoord door de wind.

5. Alternatieve binnenlocaties

Een van de beste manieren om voorbereid te zijn op slecht weer is door een alternatieve binnenlocatie achter de hand te hebben. Hier zijn een paar ideeën:


A. Overleg met je locatie

Vraag je trouwlocatie naar alternatieve binnenruimtes die beschikbaar zijn in geval van slecht weer. Veel locaties hebben binnenruimtes die net zo mooi zijn als hun buitenruimtes.


B. Zoek naar fotogenieke binnenlocaties

Als jullie een fotoshoot hadden gepland op een buitenlocatie, zoek dan naar fotogenieke binnenlocaties als alternatief. Denk aan historische gebouwen, musea of zelfs een gezellig café. Deze locaties kunnen zorgen voor unieke en sfeervolle foto's. Vraag gerust aan je fotograaf om mee te denken over een perfecte locatie.


C. Informeer je gasten

Zorg ervoor dat je gasten op de hoogte zijn van de alternatieve binnenlocatie, mocht het weer omslaan. Dit voorkomt verwarring en zorgt ervoor dat iedereen op tijd op de juiste plek is.


6. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

Het allerbelangrijkste bij slecht weer is flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Hier zijn een paar tips om kalm te blijven en te genieten van je dag, ongeacht het weer:


A. Blijf kalm en positief

Het weer is iets wat je niet kunt controleren, dus het heeft geen zin om je er druk over te maken. Blijf kalm en positief, en herinner jezelf eraan dat het uiteindelijk gaat om jullie liefde en het vieren daarvan. Zolang jullie maar stralen maakt dat weer helemaal niets uit.


B. Werk samen met je leveranciers

Je leveranciers hebben vaak veel ervaring met slecht weer en weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Werk samen met hen en vertrouw op hun expertise om je dag soepel te laten verlopen.


C. Geniet van het moment

Onthoud dat het belangrijkste is om te genieten van jullie trouwdag, ongeacht het weer. Slecht weer kan zelfs zorgen voor unieke en romantische momenten die je anders niet zou hebben gehad. Omarm de situatie en maak er het beste van.


7. Inspiratie voor trouwfoto's bij slecht weer

Slecht weer kan juist zorgen voor prachtige en unieke trouwfoto's. Hier zijn een paar ideeën:


A. Regenfoto's

Regen kan zorgen voor ontzettend romantische en sfeervolle foto's. Denk aan foto's onder een paraplu, met regenplassen en weerspiegelingen. De druppels kunnen een magisch effect geven aan je foto's. Alle trouwfoto's die in deze blog zijn gebruikt zijn gemaakt op bruiloften waar slecht weer de boventoon voerde.


B. Winterse wonderland foto's

Als je trouwt in de winter en er valt sneeuw, omarm dan de kans voor prachtige winterse foto's. Sneeuw zorgt voor een sprookjesachtige sfeer en kan je foto's een heel bijzonder tintje geven.


C. Windy glamour

Wind kan zorgen voor dramatische en dynamische foto's. Denk aan je sluier die in de wind wappert of je haar dat speels beweegt. Wind kan echt een gevoel van beweging en energie aan je foto's toevoegen.

8. Communiceer met je gasten

Goede communicatie met je gasten is essentieel bij slecht weer. Hier zijn een paar tips om iedereen op de hoogte te houden:


A. Gebruik je trouwwebsite

Plaats updates over het weer en eventuele wijzigingen op je trouwwebsite. Dit is een centrale plek waar gasten alle informatie kunnen vinden. Verwijs naar de website in je uitnodigingen of save-the-dates.


B. Stuur berichten of e-mails

Als er last-minute wijzigingen zijn vanwege het weer, maak dan een whatsapp groep aan met alle gasten of stuur e-mails naar je gasten om hen op de hoogte te stellen. Dit zorgt ervoor dat iedereen weet waar ze moeten zijn en wat ze kunnen verwachten.


C. Informeer je ceremoniemeester

Zorg ervoor dat je ceremoniemeester volledig op de hoogte is van alle back-up plannen en veranderingen. Hij of zij kan dan helpen om de gasten te informeren en te begeleiden.


Daarom:

Slecht weer op je trouwdag hoeft echt geen ramp te zijn. Met een goede voorbereiding en flexibiliteit kunnen jullie nog steeds een prachtige en memorabele dag hebben. Onthoud dat het belangrijkste is dat jullie elkaar hebben en jullie liefde vieren, ongeacht het weer. Maak er het beste van, geniet van elk moment en laat je niet tegenhouden door een beetje regen, kou of wind.


Hebben jullie vragen of willen jullie meer weten over mijn diensten? Neem dan gerust contact met mij op via Fotozoet. Ik help jullie graag verder en zorg ervoor dat jullie trouwdag perfect wordt vastgelegd, ongeacht het weer.